JOGG - Jongeren Op Gezond Gewicht

Sinds april 2014 is de gemeente Stichtse Vecht aangesloten als JOGG-gemeente. Onder de paraplu van JOGG werken publieke en private partijen (bedrijven, scholen, sportclubs, huisartsen, buurtsupers, gemeente, welzijnsinstellingen en woningbouwverenigingen) samen. Deze lokale samenwerking leidt tot betere sport, beweeg- en speelfaciliteiten en voor meer aandacht voor voeding en beweging. Want gezond eten en drinken, dagelijks bewegen en sporten moet de gewoonste zaak van de wereld worden. Ook in Stichtse Vecht!

Tijdens hun jeugd leren kinderen wat leuk is en wat normaal is. En dat geldt ook voor wat een gezonde leefstijl inhoudt. Onze jeugd groeit op in een zogenaamde obesogene samenleving; een omgeving die uitnodigt tot veel eten en weinig bewegen. Van de voorbeelden die ze vanuit thuis meekrijgen tot de hobby’s van leeftijdsgenoten. Van welke producten in het oog springen in de supermarkt tot het aanbod in de schoolkantine. Als kinderen opgroeien in een gezonde omgeving en met een gezonde leefstijl, wordt dit hun hele leven de normaalste zaak van de wereld.

JOGG stimuleert, verbindt en intensiveert. JOGG Stichtse Vecht sluit aan bij bestaande activiteiten en initiatieven die betrekking hebben op gezonde voeding en beweging. Voorbeelden zijn de Nationale Sportweek en de Buitenspeeldag Ook organiseert JOGG Stichtse Vecht nieuwe activiteiten. Een daarvan is de jaarlijkse JOGG-Fitdag voor alle basisschoolkinderen in Maarssenbroek.

JOGG

In de wijken van Maarssenbroek werkt een groot aantal partijen samen om een gezonde leefstijl van de jeugd te stimuleren. De gemeente heeft hiervoor het initiatief genomen en gekozen voor het programma Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG). Het is een wijkgerichte aanpak en juist de samenwerking leidt tot de verbinding en onderlinge versterking van allerlei initiatieven op het gebied van beweging en gezonde voeding. We streven samen naar een omgeving voor kinderen en jongeren waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is!